Karácsonyi mintás sodrófa
Átlagos értékelés: |
![]() |
![]() Nálunk biztonságos a vásárlás!
|
|
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.290 Ft |
Cikkszám: | A0071 |
|
|
Mennyiségi kedvezmény
2 db felett
3.490 Ft / db
|
Leírás

Alig várod az év legmeghittebb, leggyönyörűbb időszakát? Érzed már a forrócsoki és mézeskalács illatát?
A karácsony bizonyosan az év legszebb időszaka. Mindenki alig várja és már hetekkel az ünnep előtt készülődik a csodára. Biztosan Te is élvezed a fahéjas sütik, kekszek, mézeskalácsok elfogyasztását. Azonban ha nem csak enni szereted ezeket a finomságokat, hanem elkészíteni is, akkor ez a termék tuti nem hiányozhat konyhádból!
Varázsolj igazi mesevilágot az ünnepi asztalra a Karácsonyi sodrófa segítségével!
Hasznos infók:
A Karácsonyi sodrófa hagyományos társaival ellentétben nyújtás közben díszíti is a tésztát. Segítségével egyedi hópihe vagy akár rénszarvas mintájú kekszeket, mézeskalácsokat is készíthetsz, hogy lenyűgözd vele az egész családot! Nemcsak kicsiknek, de nagyoknak is igazi kedvence lesz! A tapadásmentes kialakításnak köszönhetően könnyedén dolgozhatsz vele és tisztítása sem fog gondot okozni: használat után elég megmosnod egy nedves szivaccsal vagy kefével, majd szárazra törlés után mehet is a helyére! Praktikusságának köszönhetően pedig kevés helyet foglal el, így kerülgetned sem kell a fiókban a többi kiegészítő között.
Próbáld ki Te is ezt a fantasztikus terméket, amelyhez tuti receptünket itt találod:
Hozzávalók / 12 adag:
A tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 2 kk szódabikarbóna
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, ánizs)
- 2 db tojás
- 2 ek margarin (puha)
- 20 dkg méz
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A cukormázhoz
- 12 dkg porcukor (átszitált)
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
- A lisztet és ha kell, a porcukrot is átszitáljuk, majd mindkettőt alaposan összekeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel (fűszerkeverékkel).
- A tojást, margarint és mézet jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztát gondosan kidolgozzuk, alufóliába csomagoljuk, és legalább egy napig hűvös helyen (leginkább hűtőszekrényben) érleljük.
- A hűtőből kivett tésztát kb. négy részre vágjuk, majd részletekben nyújtjuk ki mintegy 2 mm vastagra.
- Kiszúróformákkal különféle figurákat szaggatunk ki a tésztából. A mézeskalácsokat sütés előtt magokkal, fűszerekkel is díszíthetjük, ha a karácsonyfára is szeretnénk őket felakasztani, szívószállal fúrjunk kis lyukat a sütik megfelelő részébe.
- A figurákat egymástól biztonságos távolságra (különben összesülnek) vajjal kikent sütőlapra tesszük, és előmelegített (kb. 180 C) sütőben néhány perc alatt barnáspirosra sütjük. A mézeskalácsok a sütés során meghíznak! Még melegen levesszük mindet a sütőlapról, és egymás mellé téve hűlni hagyjuk. Ne rakosgassuk egymásra a forró süteményeket, mert rögtön meghajlanak.
- A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, amikor „szálat húz”. A mázat nejlonzacskóba töltjük, és a zacskó sarkába apró lyukat vágunk. A vonalakat bátran és lendületesen rajzoljuk, a zacskót egyenletesen nyomjuk.
- A megírt süteményt legalább két órát hagyjuk száradni. Fémdobozokban két-három hétig eltartható, már ha addig marad belőle.

- Anyag: környezetkímélő, strapabíró fa
- Könnyen tisztítható
- A mintás rész mérete: 15 cm
- Teljes méret: 30 cm
Vélemények















Leírás és Paraméterek

Alig várod az év legmeghittebb, leggyönyörűbb időszakát? Érzed már a forrócsoki és mézeskalács illatát?
A karácsony bizonyosan az év legszebb időszaka. Mindenki alig várja és már hetekkel az ünnep előtt készülődik a csodára. Biztosan Te is élvezed a fahéjas sütik, kekszek, mézeskalácsok elfogyasztását. Azonban ha nem csak enni szereted ezeket a finomságokat, hanem elkészíteni is, akkor ez a termék tuti nem hiányozhat konyhádból!
Varázsolj igazi mesevilágot az ünnepi asztalra a Karácsonyi sodrófa segítségével!
Hasznos infók:
A Karácsonyi sodrófa hagyományos társaival ellentétben nyújtás közben díszíti is a tésztát. Segítségével egyedi hópihe vagy akár rénszarvas mintájú kekszeket, mézeskalácsokat is készíthetsz, hogy lenyűgözd vele az egész családot! Nemcsak kicsiknek, de nagyoknak is igazi kedvence lesz! A tapadásmentes kialakításnak köszönhetően könnyedén dolgozhatsz vele és tisztítása sem fog gondot okozni: használat után elég megmosnod egy nedves szivaccsal vagy kefével, majd szárazra törlés után mehet is a helyére! Praktikusságának köszönhetően pedig kevés helyet foglal el, így kerülgetned sem kell a fiókban a többi kiegészítő között.
Próbáld ki Te is ezt a fantasztikus terméket, amelyhez tuti receptünket itt találod:
Hozzávalók / 12 adag:
A tésztához
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 2 kk szódabikarbóna
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, ánizs)
- 2 db tojás
- 2 ek margarin (puha)
- 20 dkg méz
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
A cukormázhoz
- 12 dkg porcukor (átszitált)
- 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
- A lisztet és ha kell, a porcukrot is átszitáljuk, majd mindkettőt alaposan összekeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel (fűszerkeverékkel).
- A tojást, margarint és mézet jól kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztát gondosan kidolgozzuk, alufóliába csomagoljuk, és legalább egy napig hűvös helyen (leginkább hűtőszekrényben) érleljük.
- A hűtőből kivett tésztát kb. négy részre vágjuk, majd részletekben nyújtjuk ki mintegy 2 mm vastagra.
- Kiszúróformákkal különféle figurákat szaggatunk ki a tésztából. A mézeskalácsokat sütés előtt magokkal, fűszerekkel is díszíthetjük, ha a karácsonyfára is szeretnénk őket felakasztani, szívószállal fúrjunk kis lyukat a sütik megfelelő részébe.
- A figurákat egymástól biztonságos távolságra (különben összesülnek) vajjal kikent sütőlapra tesszük, és előmelegített (kb. 180 C) sütőben néhány perc alatt barnáspirosra sütjük. A mézeskalácsok a sütés során meghíznak! Még melegen levesszük mindet a sütőlapról, és egymás mellé téve hűlni hagyjuk. Ne rakosgassuk egymásra a forró süteményeket, mert rögtön meghajlanak.
- A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, amikor „szálat húz”. A mázat nejlonzacskóba töltjük, és a zacskó sarkába apró lyukat vágunk. A vonalakat bátran és lendületesen rajzoljuk, a zacskót egyenletesen nyomjuk.
- A megírt süteményt legalább két órát hagyjuk száradni. Fémdobozokban két-három hétig eltartható, már ha addig marad belőle.

- Anyag: környezetkímélő, strapabíró fa
- Könnyen tisztítható
- A mintás rész mérete: 15 cm
- Teljes méret: 30 cm